fbpx

MODSTRØMS MENINGSDANNER 2022

FLERE UNGE I DEN OFFENTLIGE DEBAT

Alt for mange politikere og medier taler om FGU-elever og unge uden uddannelse og job. Men vi vil meget hellere tales med. Men det kan være svært at tage ordet og finde modet til at fortælle sin historie og dele sin mening.
Derfor vil Modstrøm hjælpe flere unges stemmer frem i den offentlige debat gennem vores meningsdanneruddannelse: Meningsdanner 2022.

Som ung på og omkring FGU kan du blive en del af Meningsdanner 2022. Det er et kortere uddannelsesforløb hen over 3 weekender i juni-september, hvor vi øver os i at fortælle vores historie, dele vores meninger på sociale medier og skrive debatindlæg.

En central del af meningsdanneruddannelsen er, at vi bliver et tæt, lille fællesskab, hvor vi lærer hinanden at kende, opbygger tryghed og fungerer som et handlende fællesskab, hvor der er masser af plads til at øve sig og lave fejl.

Fælles for deltagerne på Meningsdanner 2022 er, at vi ikke har taget den lige vej i uddannelsessystemet. Derfor vil de historier og indlæg, vi skal arbejde med, kredse om det.

Kunne du tænke dig at blive bedre til at dele dine holdninger og skrive indlæg? Så ansøg om at blive en del af Meningsdanner 2022.

Sidste års deltagere på meningsdanneruddannelsen.

Praktisk om meningsdanneruddannelsen
Meningsdanner 2022 løber hen over tre weekender i juni og september. Det sker i weekenderne:
– Fredag d. 24. juni til og med lørdag d. 25. juni (to dage + 1 overnatning)
– Fredag d. 2. september til og med søndag d. 4. september (tre dage + 2 overnatninger)
– Fredag d. 23. september til og med lørdag d. 24. september (to dage + 1 overnatning)

Det foregår i København i Modstrøms lokaler på adressen Emblasgade 175, 2100 København Ø, og det er med overnatning.

Meningsdanneruddannelsen er gratis. Du vil få betalt din transport i forbindelse med din deltagelse, og der vil være fuld forplejning under de tre weekender.

Ansøgningsfristen er 1. juni 2022. For at ansøge om at blive en del af meningsdanneruddannelsen, skal du udfylde formularen her under. Derefter vil du blive ringet om af en medarbejder fra Modstrøms sekretariat, som vil tale med dig om, hvad det indebærer at være en del af uddannelsen.

Der er plads til 15 deltagere, og der er afsat et begrænset antal pladser til medlemmer af Modstrøms ungeråd.

Debatindlæg fra sidste års meningsdannere
Se her et par eksempler på nogle af de debatindlæg, der blev skrevet af unge, der var en del af Modstrøms meningsdanneruddannelse sidste år:

Elektrikerlærling med to fritidsjob: For mig er SU ikke cafépenge
Skab mere fokus på elevers trivsel!
Hf-studerende: FGU gav mig fornyet lyst til at lære og dygtiggøre mig