VI MENER

Modstrøm er en partipolitisk uafhængig interesseorganisation. Vi er FGU-elevernes talerør, og vi arbejder for, at unge på og omkring FGU høres i samfundet og bliver taget seriøst på FGU-skolerne.

Læs her mere om, hvad vi mener og kæmper for lige her!

VI MENER

1

at man snakker for meget om os unge og for lidt med os. Derfor kæmper vi for at blive hørt og taget seriøst.

2

at vi skal have indflydelse på, hvad der sker på FGU. Derfor kæmper vi for at styrke elevdemokratiet på alle FGU-skoler.

3

at uddannelsessystemet kan gøres bedre og mere rummeligt, så der er plads til at udvikle sig og vokse. Derfor kæmper vi for, at FGU-skolerne skal være forgængere for netop det.

4

at der i samfundet skal være plads til at stikke ud og være sårbar. Derfor deler vi historier med hinanden for at styrke tilliden og vise, at det er okay ikke at gå den lige vej.

5

at den bedste måde at skabe forandring på er ved at være forandringen selv. Derfor handler vi på det, der er vigtigt – i stedet for kun at snakke om det.

6

at der skal være plads til at være i tvivl om, hvad man gerne vil. Derfor skal man heller ikke presses til at gå den lige vej gennem uddannelsessystemet.

7

Vi mener, at der skal være et velfungerende elevråd på alle FGU-skoler, så vi sikrer, at elevernes stemme bliver hørt.

8

at der skal være mindst én elevrepræsentant FGU-institutionens bestyrelse, så der ikke bliver taget beslutninger hen over hovedet på os. Det bør institutionerne efterstræbe, for det har vi ret til.

9

at alle FGU-elever skal kende deres rettigheder. Det oplever vi lige nu, at mange ikke gør. Derfor kæmper vi for at udbrede kendskabet til, hvad man som FGU-elev har ret til.