ELEVERNES FÆLLESMIDDAG

Efter to måneders nedlukning med mørke dage, er vi ved at være godt corona-trætte, og derfor vil vi nu fejre genåbningen og fællesskabet på FGU! Det vil vi gøre med Elevernes Fællesmiddag, der løber af stablen i takt med at FGU-skolerne åbner. Elevernes Fællesmiddag er et event, hvor elever og lærere på FGU tilbereder og spiser et festmåltid sammen. Det kan være hjemme hos en fra holdet, eller på skolen i jeres værksted/klasse – med råvarer og opskrifter leveret af Modstrøm. Alle FGU-elever kan deltage, og Modstrøm betaler for maden på de skoler, hvor elevrådet er medlem af Modstrøm. Skolerne giver drikkevarerne. 

SÅDAN DELTAGER I

  1. Tilmeld dig her på siden. I tilmelder jer som hold den dato, hvor I gerne vil deltage.
  2. Du kontaktes af Modstrøms sekretariat og får tilsendt en mail med jeres rabatkode til coop.dk og jeres indkøbsliste.
  3. Bestil varer fra indkøbslisten inde på coop.dk
  4. Vælg levering til din skole på den dag, I har aftalt.

Programmet for eventet samt links til opskrifter mm. finder du under tilmeldingen.

Elevernes Fællesmiddag afholdes på bestemte datoer, som er forskellige fra region til region. Vi opdaterer løbende datoer for, hvornår Elevernes Fællesmiddag afholdes, så du kan hold øje med, hvornår det sker i dit område.

*Fællesmiddagen er alkoholfri.

image

PROGRAM

Elevernes Fællesmiddag foregår sammen med dit hold, men programmet indeholder også nogle indslag, hvor I skal deltage online sammen med andre tilmeldte hold. Når vi mødes online, skal vi sammen quizze, lære hinanden lidt at kende og konkurrere om præmien for det smukkest festbord og det lækreste tallerkenservering med måltiden.

Download programmet for fælles middagen lige her.

Download

OPSKRIFT

Kok og lærer på FGU-Vendsyssel i Dronninglund Mads Kortegaard har sammen med sine elever på køkkenholdet udviklet opskrifterne til Elevernes Fællesmiddag. Under nedlukningen har eleverne på skolen i Dronninglund styrket deres sammenhold ved at fælles måltider online. Det har været inspiration til at lave Elevernes Fællesmiddag, som Modstrøm nu afholder i for FGU-elever i hele Danmark.

Modstrøm giver maden til fællesmiddagen, og skolerne giver drikkevarerne.

Download opskriften til fællesmiddagen og se herunder en tutorial, hvor Jason og Sebastian, køkkenelever fra FGU Dronninglund, viser trin for trin, hvordan I kan lave jeres måltid til fælles middagen.

Download
image
image

RETNINGSLINJER

Det er meget vigtigt for os, at alle føler sig trygge ved deltagelse i Elevernes Fællesmiddag trods COVID-19.
Derfor opfordrer vi alle deltagere til at orientere sig i de gældende retningslinjer og restriktioner vedrørende Corona. Vær opmærksom på, at der vil være forskellige retningslinjer fra landsdel til landsdel.

Orienter dig om de gældende retningslinjer for dit område forud for, at I holder fællesmiddagen.

Det kan være en rigtig god idé at printe restriktionerne ud og hænge dem op i det lokale, hvorfra I deltager i middagen, så man husker dem.

I TVIVL OM NOGET?

Tjek vores ofte stillede spørgsmål ud her. Hvis du ikke, får svar på, hvad du søger, så er du velkommen til at skrive til: Kontakt@viermodstrom.dk

MÅ JEG INVITERE EN MED, DER IKKE GÅR PÅ FGU?

 Nej. Det er vigtigt, at I holder jer til at være sammen med jeres hold. I må ikke mødes fysisk på tværs af hold, værksteder eller klasser i forbindelse med elevernes festmiddag, og må ikke inviterer nogen, der ikke normalt er på jeres hold.

HVAD SKAL JEG GØRE, HVIS JEG ER BEKYMRET FOR AT BLIVE SMITTET?

Elevernes Fælles Middag holdes indenfor gældende retningslinjer og anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Det er dog også forståeligt, at der kan være gode grunde til, at man ikke ønsker at deltage. Vi opfordrer alle deltagere til at tage fælles ansvar for at overholde retningslinjer for afstand, hygiejne og udluftning.

MÅ MIN LÆRER VÆRE MED?

Ja da! Såfremt din lærer har lyst til at deltage, er hun/han mere end velkommen – Så længe I overholder retningslinjerne for Covid-19.

MÅ MIN SKOLELEDER VÆRE MED?

Ja da! Såfremt din lærer har lyst til at deltage, er hun/han mere end velkommen – Så længe I overholder retningslinjerne for Covid-19.

ER DET TILLADT AT DRIKKE ALKOHOL TIL EVENTET?

Nej, Elevernes Fælles Middag afholdes som et 100% alkoholfrit event.

ER DET TILLADT AT RYGE I PAUSERNE UNDERVEJS I MIDDAGEN?

Såfremt du er på skolen, gælder der de regler og overensstemmelser, I har der.

 

HVAD SKAL JEG GØRE, HVIS JEG ER ALLERGISK FOR NOGLE AF INGREDIENSERNE?

Tjek opskrifterne igennem – hvis de indeholder ingredienser, du er allergisk overfor, så vil vi opfordre jer til, at lave en version af retten, som også du kan spise. Vi har forsøgt at lave en opskrift, der i udgangspunktet imødekommer mange forskellige hensyn.

KAN TIDLIGERE FGU-ELEVER DELTAGE?

Ja, da! På helt samme måde som hold og nuværende elever udfylder du bare tilmeldingsformularen. Tag udgangspunkt i, hvilken skole, hold mm. du gik på, da du var FGU-elev og udfylde formularen derefter. OBS. vi behøver ikke din gamle lærers mail: Bare skriv din egen igen.

ER ELEVERNES FÆLLESMIDDAG EN DEL AF DEN ALMINDELIGE SKOLEDAG PÅ FGU?

Vi vil opfordre til at man gør elevernes deltagelse i Elevernes Fællesmiddag til en normal del af af skoledagen. Derfor kan være en idé at skubbe den almindelig undervisning, så den varer fra 13.00-16.00, da programmet for Elevernes Fællesmiddag strækker sig frem til kl. 20.00 om aftenen.