HJÆLP TIL DIT ELEVRÅD

Er du ny i elevrådet? Eller er du FGU-lærer og blevet ansvarlig for elevrådet på skolen? Så er det her en side for dig: Her finder du nemlig hjælp til dit elevråd på FGU.

DET HAR I RET TIL SOM ELEVRÅD

Som FGU-elever har I ret til at lave et elevråd på jeres skole. Jeres FGU-institution er forpligtet til at støtte jer, hvis I som elevråd ønsker at melde jer ind i Modstrøm. Det betyder, at jeres FGU-institution betaler et årligt kontingent til Modstrøm. Så vil I som skole blive inviteret til forskellige Modstrøms events og aktiviteter.

HJÆLP – HVAD ER ET ELEVRÅD?

Hvad har I i elevrådet ret til? Og hvordan kommer man overhovedet i gang?

Her er et elevrådskit med svar på alle de spørgsmål og en guide til, hvordan I kommer godt i gang med elevrådsarbejdet. God fornøjelse! Elevrådskittet kan downloades til print her under.

Download
image

FÅ INSPIRATION TIL ELEVRÅDSARBEJDET AF AGNES OG MAGNUS FRA ELEVRÅDET I BALLERUP

Hvordan kan elevrådene hjælpe til at skabe mere fællesskab på FGU-skolerne?
Det har Magnus og Agnus fra elevrådet i FGU Ballerup et godt eksempel på. De har nemlig indført tjek-ind og tjek-ud på deres skole. Det er ifølge Magnus: “En af de smarteste metoder til at kunne lære hinanden at kende”. Hør her i videoen hvorfor.

FÅ BESØG AF MODSTRØM PÅ JERES SKOLE

Kunne I tænke jer at få hjælp til elevrådsarbejdet, vide mere om Modstrøm og blive en del af vores fællesskab? Så kan I aftale at få besøg af medarbejdere fra Modstrøms sekretariat og muligvis Aktive Modstrømmere. Her deler vi historier om Modstrøm, laver sjove øvelser, der ryster jer tættere sammen og lytter til, hvad I oplever på jeres skole. Tag kontakt til Modstrøms sekretariat lige her for at sætte en aftale op.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål til elevrådsarbejdet, så kig på vores FAQ eller kontakt sekretariatet