HJÆLP TIL DIT ELEVRÅD

Er du ny i elevrådet? Eller er du FGU-lærer og blevet ansvarlig for elevrådet på skolen? Så er det her en side for dig: Her finder du nemlig hjælp til dit elevråd på FGU.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål til elevrådsarbejdet, så kig på vores FAQ eller kontakt sekretariatet

HJÆLP – HVAD ER ET ELEVRÅD?

Hvad har I i elevrådet ret til? Og hvordan kommer man overhovedet i gang?

Her er et elevrådskit med svar på alle de spørgsmål og en guide til, hvordan I kommer godt i gang med elevrådsarbejdet. God fornøjelse! Elevrådskittet kan downloades til print her under.

Download
image
image

VEDTÆGTER – DIT ELEVRÅDS SPILLEREGLER

Som elevråd kan det være smart at formulere og beslutte sig for nogle fælles spilleregler. Formelt kaldes det for Elevrådets vedtægter. I vedtægterne kan der stå, hvor ofte elevrådet skal mødes, og hvad der skal ske, når I er sammen. Bliv inspireret til at finde ud af, hvordan jeres vedtægter skal være med vores udkast til nogle gode elevrådsvedtægter.

Download elevrådsvedtægterne herunder.

Download

DET HAR I RET TIL SOM ELEVRÅD

Som FGU-elever har I ret til at lave et elevråd på jeres skole. Jeres FGU-institution er forpligtet til at støtte jer, hvis I som elevråd ønsker at melde jer ind i Modstrøm. Det betyder, at jeres FGU-institution betaler et årligt kontingent til Modstrøm. Så vil I som elevråd blive inviteret til forskellige Modstrøms events og aktiviteter. 

KAMPAGNEN: INGEN UNGE SKAL FØLE SIG ALENE

Hvert år til vores foreningsværksted vælger vi en sag, vi vil kæmpe for frem til næste foreningsværksted. I år kæmper vi for: ”INGEN UNGE SKAL FØLE SIG ALENE PÅ FGU”

Det er blevet til en kampagne af samme navn. Vores mål med kampagnen er at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på FGU for at skabe en uddannelse, hvor man kan føle sig tryg til at udfolde sig, vokse og lære. 

Vi vil gerne styrke fællesskabet på FGU gennem tre konkrete tiltag:

Fælles samtaler om trivsel
Tjek-ind og tjek-ud 
Sociale aktiviteter

Som FGU-elev og elevråd kan I være med til at kæmpe for, at ingen unge skal føle sig alene på FGU og blive en del af vores kampagne. Det kan I gøre ved at sætte en eller flere af de tre tiltag i gang på jeres skole. Læs om de tre initiativer her og find ud af, hvordan I kan igangsætte tiltaget på jeres skole.

DEL MODSTRØM-KLISTERMÆRKER OG -PLAKATER PÅ DIN SKOLE

Aktive Modstrømmere har i samarbejde med Modstrøms sekretariat produceret nogle flotte plakater og klistermærker med Modstrøms logo og budskabet “Ingen unge skal føle sig alene på FGU” på. Gør opmærksom på jeres arbejde for, at ingen unge skal føle sig alene på FGU, ved at hænge plakaterne og klistermærkerne op på jeres skole og i jeres by. Kontakt Modstrøms sekretariat lige her, så sender vi jer en pakke med plakater og klistermærker til jeres skole.

FÅ BESØG AF MODSTRØM PÅ JERES SKOLE

Kunne I tænke jer at få hjælp til elevrådsarbejdet, vide mere om Modstrøm og blive en del af vores fællesskab? Så kan I aftale at få besøg af medarbejdere fra Modstrøms sekretariat og muligvis Aktive Modstrømmere. Her deler vi historier om Modstrøm, laver sjove øvelser, der ryster jer tættere sammen og lytter til, hvad I oplever på jeres skole. Tag kontakt til Modstrøms sekretariat lige her for at sætte en aftale op.