Vi mener
Modstrøm er en partipolitisk uafhængig interesseorganisation. Vi er FGU-elevernes talerør, og vi arbejder for, at unge på og omkring FGU høres i samfundet og bliver taget seriøst på FGU-skolerne.
Vi mener
1
At man snakker for meget om os unge og for lidt med os. Derfor kæmper vi for at blive hørt og taget seriøst.
2
At vi skal have indflydelse på, hvad der sker på FGU. Derfor kæmper vi for at styrke elevdemokratiet på alle FGU-skoler.
3
At uddannelsessystemet kan gøres bedre og mere rummeligt, så der er plads til at udvikle sig og vokse. Derfor kæmper vi for, at FGU-skolerne skal være forgængere for netop det.
4
At der i samfundet skal være plads til at stikke ud og være sårbar. Derfor deler vi historier med hinanden for at styrke tilliden og vise, at det er okay ikke at gå den lige vej.
5
At den bedste måde at skabe forandring på er ved at være forandringen selv. Derfor handler vi på det, der er vigtigt – i stedet for kun at snakke om det.
6
At der skal være plads til at være i tvivl om, hvad man gerne vil. Derfor skal man heller ikke presses til at gå den lige vej gennem uddannelsessystemet.
7
At alle FGU-elever skal kende deres rettigheder. Det oplever vi lige nu, at mange ikke gør. Derfor kæmper vi for at udbrede kendskabet til, hvad man som FGU-elev har ret til.
Lytterundersøgelse
Hvert år laver vi en landsdækkende Lytterundersøgelse. hvor vi spørger jer FGU-elever, hvordan det går ude på skolerne, og om der er noget, der kan blive bedre.
Det er vigtigt, at så mange som muligt deltager i Lytterundersøgelse. Du kan give dit bidrag med ved at klikke her.
Blandt deltagerne trækker vi lod om to JBL højtalere. Spørgeskemaet er åbent til den 1. november.
Årets sag
Hvorfor skal det være sværest for os, der har kæmpet mest? Det er overskriften for Modstrøms årlige sag i 2024. I år har vi herunder valgt fire mærkesager, som handler om bedre og højere løn for FGU-elever
FGU OG MODSTRØM GAV IDA HÅBET TILBAGE
Ida Sommer (medlem af Modstrøms Ungeråd 23-24) skriver i Politiken om sine oplevelser med systemet efter, at hun fik sin diagnose. Ida har altid drømt om at blive sygeplejerske, men det fik hun gentagende gange fortalt, at hun ikke kunne og mistede langsomt håbet for sin fremtid. Det var først, da hun startede på FGU, at nogen kunne se hendes potentiale. Og da hun blev aktiv i Modstrøm, fandt hun ud af, at hun kan være med til at ændre systemet.
I Modstrøm er vi glade for at have Ida med på holdet, for ingen må miste håbet, fordi de får en psykisk diagnose!
UNGE PÅ FGU SKAL HAVE RET TIL MEDICINTILSKUD!
Julieane Hamer (medlem af Modstrøms Ungeråd 23-24) skriver om, hvor svært det kan være at få økonomien til at hænge sammen. Det skyldes nemlig, at skoleydelsen er så lav, at Julieane ikke har råd til sin medicin. Det er derfor, at Modstrøm arbejder for at alle på FGU skal have ret til fuldt medicintilskud. Ingen skal nemlig vælge mellem mad og medicin.