fbpx

MODSTRØM STEMMER

Vi vil gøre kommunalvalget til alle FGU-elevers valg. Vi vil sikre, at din stemme som ung på FGU bliver hørt – og derfor er vi nødt til at få dig og dine medelever i tale i et forum, hvor politikerne lytter. Alt for længe er kommunalvalg og lokalpolitik blevet nedprioriteret, og nu er det på tide, at vi FGU-elever tager en bid af demokratiet sammen. Tilmeld dit elevråd til Modstrøm Stemmer, når vi rammer din region, og bliv meget klogere på kommunalvalget 2021, lokalpolitik og din egen stemme. Så er du med til at sikre, at din og andre unges stemme på FGU bliver hørt, når du både skal møde og tale med nogle af de politiske kandidater, der kan stemmes på d. 16. november. #enbidafdemokratietpåFGU

TILMELDING TIL MODSTRØM STEMMER

*OBS. tilmeldingsfristen er en uge inden hvert event.
*Når du vælger skole og antal deltagere, skal du trykke på teksten i feltet for at se en drop down menu – ikke pilen i højre side af feltet.

EVENTET I SIN HELHED

Ta’ dit elevråd med til et Modstrøm stemmer-event, når vi rammer din region, og bliv meget klogere på kommunalpolitik, og hvad du skal stemme d. 16. november.

Til eventet skal vi finde frem til, hvad vi synes, der er vigtigt for os op til det kommende Kommunal- og Regionsrådsvalg. Denne viden samler vi til nogle videoer og spørgsmål, som vi sammen rejser over for nogle politiske kandidater, som vi har inviteret til at komme på dagen, og som rent faktisk stiller op til det kommende valg.

PROGRAM

09:30-10:00 – Ankomst

10:00-10:30 – Speedfriending og Tjek-ind

10:30-11:45 – Fremtidsværksted

11:45-12:30 – Frokostpause

12:30-14:00 – Lyttemøde

14:00-14:20 – Pause og energizer

14.20-15:45 – Eventværksted

15.45-16:00 – Afslutning

DERFOR SKAL DU MED

  • Du kommer til at møde en masse andre unge fra FGU, der sidder i elevrådet på deres skole.
  • Du kommer til at møde nogle politikere, så du kan blive klogere på, hvor du skal sætte dit kryds.
  • Du bliver klogere på kommunalvalget, og hvordan det fungerer.
  • Du har mulighed for at blive meget klogere på, hvad der er vigtigt for dig i din hverdag og dele denne viden med politikerne.
  • Du får mulighed for sammen med dit elevråd at planlægge nogle sjove og spændende aktiviteter for de andre elever på din skole på valgdagen d. 16. november.
  • Vi sørger selvfølgelig for god mad og drikke hele dagen.

VALGET OM VORES HVERDAG

Den 16. november er der kommunal- og regionsvalg i Danmark. Vi skal til stemmeboksene og sætte et kryds, der får stor indflydelse på vores hverdag de næste fire år. Vi skal nemlig stemme om, hvordan vores kommunes penge skal forvaltes. Det er i forhold til alt fra transport og kultur til folkeskole og sociale tilbud til unge. Vi skal til valget om vores hverdag. Selvom valget har en kæmpe indflydelse på vores dagligdag har det også alverdens historik for at blive nedprioriteret og overset.

Det synes vi, skal være slut – i hvert fald for FGU-elever.

Derfor har vi søsat `Modstrøm stemmer til Kommunal- og Regionsrådsvalget 2021’
..Der skal gøre valget til alle FGU-elevers valg. Med de fem regionale events fordelt på fem FGU-skoler inviterer vi alle elevrådene fra FGU til at styrke OG udfordre deres lokale bevidsthed, demokratiske selvtillid, lokalpolitiske forståelse samt handlekraft på deres skoler i forbindelse med kommunal- og regionsvalget 2021.